VCL en VTL

VCL = VereningingsCompetitieLeider
VTL = VerenigingsToernooiLeider

De VCL is de persoon binnen de vereniging die de competitiedeelname en -organisatie leidt, in nauw overleg met het bestuur verantwoordelijk voor alles m.b.t. de competitie bij A.T.W. Daarnaast meldt hij of zij de competitieteams aan bij de KNLTB en is eindverantwoordelijk voor juiste en snelle verwerking van de competitieresultaten. De teams geven de resultaten zelf door, maar mutaties daarna kunnen alleen nog maar via de VCL. Ook heeft de VCL de contacten met de KNLTB als het gaat over de inhoud, regels etc. inzake de competitie. 

VCL A.T.W.
De VCL van A.T.W. is Aukje Oosterhof.
Neem contact op met de VCL via [email protected]

Ook VCL worden?
Na vele jaren, met plezier, deze functie uitgevoerd te hebben wordt het tijd om het stokje over te dragen aan een "frisse/enthousiaste" competitieleider.
Om VCL te worden moet een korte cursus (online) worden gevolgd, deze wordt betaald door de club. In deze cursus leer je alles over het competitiereglement en de speelsterktebepaling en krijg je praktische tips voor de organisatie van de competitie. Het behaalde certificaat blijft vijf jaar geldig.

Zonder VCL kan er bij A.T.W. geen competitie worden gespeeld!!

En wie wil er VTL van A.T.W. worden?
A.T.W. organiseert al vele jaren een open toernooi onder leiding van Team Technische Zaken. Maar voor de organisatie van een dergelijk toernooi is het verplicht om een Verenigingstoernooileider te hebben.

De cursus Verenigingstoernooileider is bedoeld voor verenigingsleden, die zich (willen) bezighouden met de organisatie van toernooien in de ruimste zin van het woord. Bij het organiseren van een KNLTB-goedgekeurd toernooi (een open toernooi of een ranglijsttoernooi) is het hebben van een geldig VTL-certificaat verplicht.

In deze cursus leer je alles over het algemene toernooireglement en geven we je praktische tips voor de organisatie van een toernooi. 

VTL-basiscursus
Voor het aanmelden van de VTL-basiscursus stuur je een bericht naar [email protected]

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 52532771

Nassau Park

Oranje Nassaulaan 46
8471 PZ Wolvega

KVK-nummer

40000213