Seniorencompetitie

Naast de recreatieve competities die onze vereniging kent en zelf organiseert, kun je ook jaarlijks deelnemen aan de wat meer prestatieve competities die de KNLTB organiseert. De tennisser die zich ook eens wil meten met andere tennissers uit de regio wordt op zijn wenken bediend. De wedstrijden die tijdens de competitie worden gespeeld tellen mee voor de (actuele) rating. Daarbij zijn nog steeds sportieve ontspanning en gezelligheid heel belangrijk! Deelname aan deze competities staat open voor iedereen die lid is van een tennisvereniging. Meer informatie en de inschrijfmogelijkheden van de verschillende competities staat hieronder vermeld. Daarnaast worden de informatie en inschrijfmogelijkheden ook tijdig aangekondigd via nieuwsbrieven en op de website.

Regionale voorjaarscompetitie - april/mei
Deze competitie wordt afhankelijk van de competitiesoort gespeeld op dinsdagmiddag, dinsdagavond, woensdagavond, vrijdagavond of zaterdag. Afhankelijk van de competitiesoort worden enkel-, dubbel- en/of gemengd dubbel wedstrijden gespeeld. Over het algemeen wordt gespeeld in afdelingen van acht ploegen, waarin een halve competitie wordt gespeeld, dus zeven speeldagen. Afhankelijk van competitiesoort bestaan er wel of niet promotie-/degradatieregelingen.

Landelijke voorjaarscompetitie - april/mei
Deze competitie wordt gespeeld op zondag. Er wordt gespeeld in verschillende competitiesoorten: heren-, dames-, gemengd- en 35+competitie. Over het algemeen wordt gespeeld in afdelingen van acht ploegen, waarin een halve competitie wordt gespeeld, dus zeven speeldagen. De kampioen van een afdeling promoveert automatisch, terwijl de als zevende en achtste geëindigde ploegen automatisch degraderen, met uitzondering van de laagste klasse (deze kunnen immers niet degraderen). Voor sommige klassen geldt zo nodig een versterkte promotieregeling.

Zomeravondcompetitie - mei/juni
Dit is een 17+ competitie. Deze competitie wordt gespeeld op woensdagavond (aanvang 19.00 uur). Er wordt gespeeld in verschillende competitiesoorten: heren-, dames- of gemengdcompetitie. Over het algemeen wordt gespeeld in afdelingen van 6 of 7 ploegen, waarin een halve competitie wordt gespeeld, dus 5 of 6 speeldagen. Deze competitie kent geen promotie- of degradatieregeling, de uitslagen tellen wel mee voor het DSS.

Regionale najaarscompetitie – september/oktober
Deze competitie wordt gespeeld op verschillende dagen, namelijk dinsdagavond, woensdagavond, vrijdagavond, zaterdag en zondag (Landelijk). Per wedstrijddag worden alleen dubbelwedstrijden gespeeld, afhankelijk van de competitiesoort dames/meisjes-, heren/jongens- of gemengddubbel. Er wordt gespeeld in poules van 6 teams, dus van 5 wedstrijddagen. Deze competitie kent geen promotie en/of degradatie.

8&9 Competitie – april/mei en september/oktober
Spelen op je eigen niveau
Resultaten zijn in deze competitie minder belangrijk, je resultaten tellen niet mee voor je speelsterkte. Je speelt voornamelijk voor de gezelligheid en op je eigen niveau. Dus ben je net begonnen met tennis en lijkt het je leuk om in een ongedwongen sfeer te ondervinden hoe leuk het is om wedstrijden te spelen en elke week met je eigen team de baan op te gaan? Dan is de 8&9 competitie echt iets voor jou! Of misschien heb je in het verleden wel competitie gespeeld, ben je nog steeds gek op tennis, maar vind je de stap om je weer met anderen te meten in echte wedstrijden, best groot. Ook dan is de 8&9 competitie zeer geschikt. Heb je speelsterkte 8 of 9, dan kun je in deze competitie in een ontspannen sfeer en zonder veel druk herontdekken hoe leuk competitie spelen is.

Vrijdagavond of zondagmiddag
De competitie wordt zeven keer gespeeld.Elk team kiest vooraf op welke dag zij hun wedstrijden willen spelen. Dat kan op donderdagavond óf op zondagmiddag. Je speelt dan het hele seizoen op die dag/avond. Speeldagen Op vrijdagavond beginnen de wedstrijden tussen 19.00 uur en 20.00 uur en op zondag tussen 17.00 en 20.00 uur. (In het najaar wordt er dondagavond gespeelt i.p.v. vrijdagavond)

Minimaal 3 spelers in een team
Om mee te kunnen doen, zijn er teams nodig met minimaal drie spelers. Dat kunnen mannen zijn, dat kunnen vrouwen zijn, het kan ook een gemengd team zijn. Het leukste is als je een team maakt van vier personen. We raden aan 1-2 invallers achter de hand te houden, voor als iemand een keer verhinderd is.

Twee dubbels, compact spelen
Elke competitiedag bestaat uit twee partijen. Dat zijn altijd dubbels. Dat kan dus een herendubbel zijn, een damesdubbel of een gemengd dubbel. Afhankelijk van de samenstelling van je team. Voor deze competitie geldt;Compact Spelen Compact spelen houdt in dat het Beslissend Punt Systeem (BPS) wordt toegepast bij de 40-40 stand en in het geval van een derde set een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) wordt gespeeld in plaats van een volledige derde set. In de praktijk ga je ook merken dat ‘Compact Spelen’ de duur van een partij verkort. Hoe lang het daarna nog gezellig is in het clubhuis, dat is uiteraard aan jullie.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 52532771

Nassau Park

Oranje Nassaulaan 46
8471 PZ Wolvega

KVK-nummer

40000213