Volwassenen mogen weer de baan op. Wat zijn de regels!

09 mei 2020


Goed nieuws! Na de jeugd mogen nu ook volwassenen vanaf 11 mei weer buiten tennissen.

Het kabinet heeft woensdag bekend gemaakt dat vanaf 11 mei buitensporten (niet-contactsporten) zijn toegestaan voor alle leeftijden, onder bepaalde voorwaarden. Hiervoor heeft NOC*NSF in samenwerking met de VSG en sportbonden een Protocol Verantwoord Sporten opgesteld, dat is getoetst en goedgekeurd door het Ministerie van VWS en het RIVM. De toepassing van het algemene Sportprotocol kan per gemeente verschillen, dus lokale afstemming is noodzakelijk. Om veilig te kunnen sporten moeten we ons uiteraard houden aan de bekende richtlijnen van het RIVM, anderhalve meter afstand houden en bij klachten thuis blijven.  

Op basis hiervan heeft de KNLTB specifieke richtlijnen voor tennis en padel opgesteld. Het is belangrijk dat we de sport gefaseerd opstarten en gecontroleerd de activiteiten uitbreiden. Dat geldt ook voor tennis en padel. Dus elke keer weer een stapje verder, zodat de drukte op de verenigingen goed gehandhaafd en gecontroleerd kan worden. Niet alleen om terugslag in de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, maar ook om verenigingen en leraren de gelegenheid te geven het goed te organiseren en spelers te laten wennen aan tennis en padel in de anderhalvemetersamenleving. Want het vraagt nogal wat organisatie en aanpassingsvermogen van iedereen.  

Op de baan 
Het advies in deze fase tot 1 juni is dan ook om vrij spelen door volwassenen van 19 jaar en ouder met 2 spelers per baan (Enkel) toe te staan, uitsluitend door vooraf een baan te reserveren. Een dubbel mag bestaan uit 2 personen uit een huishouden. Die mogen spelen tegen twee personen uit een ander huishouden.
Kantine en kleedkamers blijven gesloten, na de partij gelijk naar huis.

Hoe kun je een baan reserveren!
Je kunt via WhatsApp of telefoon Jan Lolkema (06-29 29 55 62) bellen en doorgeven wanneer je wilt tennissen.
Jan kan dan de baan voor je reserveren. Hij heeft ook toezicht (woont tegenover de tennisbaan) op de baan of iedereen zich aan de regels houdt.

We roepen iedereen op zijn verantwoordelijkheid te nemen en zich aan de afspraken en hygiënemaatregelen te houden. Voor zichzelf, maar ook in het belang van de gezondheid van anderen.

Een toezichthouder is verplicht bij jeugd tot en met 18 jaar. Trainingen voor volwassenen kunnen ingepland worden met maximaal 4 spelers per baan, de trainer houdt toezicht op het naleven van de richtlijnen. Je wordt nog benaderd door Jeroen Veldhuizen (trainer) zodra er meer duidelijk is over het startmoment.

Niet eerder dan 1 juni kunnen we het vrijspelen en de wedstrijdvormen dan verder uitbreiden naar 4 spelers per baan, mits de situatie het toelaat. We zullen hierover in de week van 25 mei communiceren.  

N.B. Het park gaat maandag 11 mei vanaf 14.30 uur open!

richtlijn tennis 110520.pdf

Nieuwscategorieën Covid19

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 52532771

Nassau Park

Oranje Nassaulaan 46
8471 PZ Wolvega

KVK-nummer

40000213