Competitie Update: Informatie KNLTB Competitie 2020

29 mei 2020

Heerlijk, we mogen weer tennissen! Dat is een eerste stap op weg naar ‘normaal’. Niets gaat zoals we gewend zijn, we passen onze leefstijl aan en houden ons aan de maatregelen in de anderhalvemetersamenleving om de verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. De Voorjaarscompetitie (jeugd en senioren) is in verband met de maatregelen verplaatst naar het najaar. Deze competitie noemen we: KNLTB Competitie 2020. Hieronder vallen de Kia Tenniskids competitie, de junioren- en senioren competities. 

Of de KNLTB Competitie 2020 in het najaar definitief door kan gaan is afhankelijk van de ontwikkelingen in de komende maanden en of de maatregelen het tegen die tijd toelaten zulke omvangrijke competities te spelen. De KNLTB volgt hierbij de maatregelen en adviezen van het kabinet en het RIVM. We hebben ook scenario's klaarliggen waarbij we bijvoorbeeld de startdatum opschuiven, om de week spelen of in kleinere poules spelen. Hoe dan ook, het belooft een uniek competitieseizoen te worden! 

Hoe ziet de KNLTB Competitie 2020 er uit? We gaan er nu vanuit dat officiële cluboverstijgende wedstrijden in september weer zijn toegestaan en dat de KNLTB Competitie 2020 dan kan starten. Voor de verschuiving van de competitie geldt dat dezelfde competitiesoorten en klassenopbouw worden aangeboden als bij de Voorjaarscompetitie. Hierdoor is de KNLTB Competitie 2020 voor alle spelers, ook de tennissers in de speelsterkte 1-4, een aantrekkelijke competitie. Er wordt niet gespeeld om promotie/degradatie. Klik hier voor een overzicht van alle speeldata. 

We hopen dat alle teams die zich voor de Voorjaarscompetitie hadden ingeschreven ook meedoen in het najaar. Natuurlijk kan het zijn dat een team om bepaalde redenen besluit om in het najaar niet mee te doen. De indeling van de Voorjaarscompetitie wordt door de KNLTB niet één-op-één overgenomen in het najaar. De inschrijving voor de competitie wordt opnieuw opengezet, waardoor ook nieuwe teams kunnen worden gevormd en aangemeld. Dat betekent dat je vóór 26 juni je team kan inschrijven voor de KNLTB Competitie 2020.

NOOT! Teams die al ingeschreven waren voor de Voorjaarscompetitie 2020, graag een email of ze wel of niet meedoen met de KNLTB Competitie 2020.

Met vriendelijke groet,
Aukje Oosterhof (Competitieleider)
[email protected]

OPGAVE FORMULIER COMPETITIE 2020.pdf

Nieuwscategorieën Competitie

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 52532771

Nassau Park

Oranje Nassaulaan 46
8471 PZ Wolvega

KVK-nummer

40000213