Competitie Update: avondcompetitie wordt op tijd gespeeld

05 juni 2020


De KNLTB Competitie 2020 zal begin september starten, als de maatregelen van het kabinet het tegen die tijd toelaten.

We hopen dan ook dat zoveel mogelijk teams aan de KNLTB Competitie 2020 in september meedoen. Maar we willen natuurlijk realistisch zijn en zoals het er nu naar uitziet zal de anderhalvemeter-regel ook in september, op of naast de baan, nog van kracht zijn. Hier zullen alle betrokken partijen, zoals de KNLTB, de verenigingen en de spelers op moeten anticiperen. We willen met elkaar voorkomen dat de druk op de parken tijdens de competitie te groot is en de anderhalvemeter in het gedrang komt.

Verenigingen en de KNLTB hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het organiseren van de competitie in de anderhalvemetersamenleving. Om de druk op de parken te reguleren en zo te kunnen voldoen aan de anderhalvemeter-regel heeft de KNLTB voor de KNLTB Competitie 2020 alvast de volgende maatregelen getroffen: 

Om de spreiding van spelers in avondcompetities te vereenvoudigen, worden alle avondcompetities van de KNLTB Competitie 2020 op tijd gespeeld. Dit betekent dat er per wedstrijd één uur getennist wordt en de games worden doorgeteld. Na een uur stopt de partij (en wordt de rally niet afgespeeld). De verkregen stand in games op dat moment is de eindstand van de wedstrijd. Een gelijkspel behoort dus ook tot één van de mogelijkheden.

  • Gebruik maken van variabele aanvangstijden (ook in avondcompetities tussen 19.00 uur - 20.00 uur) Door de wedstrijden in de avondcompetities om 19.00 uur en 20.00 uur te laten aanvangen kan er gespeeld worden in tijdsblokken: de ronde die om 19.00 uur begint, speelt van 19-20 uur en van 21-22 uur. De ronde die om 20.00 uur begint, speelt van 20-21 uur en van 22-23 uur. Hierdoor kan de drukte in het clubhuis worden gereguleerd
  • Terras uitbreiden met algemene ruimtes in en om het park 
  • Spelers vragen zoveel mogelijk op de fiets te komen; carpoolen beperken
  • Denk aan aangepaste rituelen rondom taart, borrel en andere gezelligheid  

Versoepelen regelgeving rondom wachten bij slechte weersomstandigheden 
Om tegen te gaan dat bij slecht weer het clubhuis volstroomt en er niet voldaan kan worden aan de anderhalvemeter-regel, hebben wij voor de KNLTB Competitie 2020 besloten dat het niet verplicht is om bij slecht weer 2 uur (1 uur bij avondcompetities) te wachten. De VCL van de thuisspelende vereniging kan bij slecht weer, tenniswedstrijden van de KNLTB Competitie 2020 staken of afgelasten en verplaatsen naar uiterlijk de eerstvolgende inhaaldag. 

Daarnaast houdt de KNLTB de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten, zodat we daar op organisatorisch vlak tijdig op kunnen anticiperen, eventueel met aanvullende aangepaste maatregelen. Mocht dit nodig zijn, dan zullen we je hier tijdig over informeren. 

Daarom vragen wij de teams om z.s.m. te reageren of ze wel/niet meedoen met de Competitie 2020 in het najaar. Daarna kan het bestuur een inventarisatie doen in hoeverre de anderhalvemeter- regel toepasbaar is tijdens de competitie op ons park en in het clubhuis.
Geef je reactie door via [email protected]

Aukje Oosterhof (VCL)

 

Nieuwscategorieën Competitie


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 52532771

Nassau Park

Oranje Nassaulaan 46
8471 PZ Wolvega

KVK-nummer

40000213