Winter Laddercompetitie (DE/HE/DD/HD/GD) van A.T.W.

31 december 2022


We hebben een Winter Laddercompetitie opgestart waar je je vanaf vandaag voor in kan schrijven. Hij start vanaf week 1, minimaal 3 koppels per categorie en loopt t/m vrijdag 17 maart 2023. Iedereen vanaf 16 jaar mag meedoen en alle speelsterktes, het systeem plaatst je straks op de ladder t.o.v. je huidige speelsterkte. Deelname is gratis! 

Wat is een laddercompetitie?
De laddercompetitie is een uitdaagsysteem, waarbij spelers elkaar - volgens bepaalde regels - kunnen uitdagen tot een officiële tennispartij met als doel steeds hoger op de ''ladder'' te komen. Zodoende beklim of daal je op de ladder. Je tennist daardoor tegen hetzelfde niveau en ook eens tegen andere leden dan je eigen tennisgroep. Nieuwe leden leren hierdoor de club en andere leden makkelijker kennen.

Hoe werkt het ...?

 • Tijdens de laddercompetitie klim je steeds verder naar boven (mits je wint) met als uiteindelijke doel trede 1.
 • Als je een wedstrijd wint, wissel je van plaats met degene die je hebt uitgedaagd. Op de trap mag je uitsluitend de spelers boven je uitdagen. Dus niet een trede lager.
 • Je mag niet twee keer achter elkaar dezelfde speler uitdagen. De uitgedaagde moet binnen 7 dagen een datum afspreken en de wedstrijd spelen. 
 • We hanteren de KNLTB regels en spelen om 2 gewonnen sets, 3e set supertiebreak (tot 10 punten met 2 punten verschil).
 • Waar voer ik uitslagen in? Na afloop van de wedstrijd voer je in de Laddercompetitie’ onder ‘Wedstrijden’ de uitslag van de wedstrijd in.
 • Hoe kan ik mijn positie op de ladder zien? In de Club App bij ‘Spelen’ vind je onder de tab ‘Wedstrijden’ de ‘Laddercompetitie’. Onder ‘Mijn competities’ vind je de Laddercompetitie en de ranglijst hiervan staat onder het tabblad ‘Ranglijst’. Je positie op de ladder stijgt naarmate je meer wedstrijden hebt gespeeld en gewonnen. Je kunt dan telkens weer nieuwe spelers uitdagen tot je de top van de ladder hebt bereikt.
 • Wat als een speler niet reageert op email? Klik op 'Mijn wedstrijden' en 'Annuleren' en selecteer de speler die niet reageert. Deze speler zakt 1 plek en wordt bij herhaling van de ladder verwijderd.
 • Wat als de score niet op tijd is ingevuld? Als er geen score is ingevuld zakt de eerstgenoemde speler 1 plek. Probeer dit te voorkomen door op tijd contact te zoeken.
 • Wat als een speler niet kan spelen op de voorgestelde dag? Je kunt samen beslissen een wedstrijd uit te stellen door een nieuwe speeldatum te registreren. Anders registreer je 'Annuleren' en selecteer je de andere speler. De speler die annuleert zakt 1 plek.
 • Wat als beide spelers niet op de voorgestelde dag kunnen spelen en geen andere afspraak kunnen maken? Je kunt een wedstrijd later inhalen door een nieuwe speeldatum te registreren. Anders registreer je 'Annuleren' en selecteer je beide spelers. Dit wordt verwerkt als ronde overslaan voor beide spelers. Let op: Als je twee keer op rij een ronde overslaat zak je 1 plek. 

Uitdagen

 • Leden spreken af met medespelers door 'uitdagingen' te verzenden. Dat kan op twee manieren:
  - via de website (hier moet je eerst ingelogd zijn, klik op Mijn Club) of 
  - via de ClubApp (versie 2.0).
 • De spelers zorgen zelf voor de ballen. 
 • Vergeet niet na het plannen meteen een baan via de ClubApp te reserveren.

Mocht je toch nog vragen hebben stuur dan een mail naar [email protected]

De Laddercompetitie is een competitie die uitsluitend gericht is op leden van A.T.W.

Veel tennisplezier!

Nieuwscategorieën Toernooien


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 52532771

Nassau Park

Oranje Nassaulaan 46
8471 PZ Wolvega

KVK-nummer

40000213