UPDATE 14 OKTOBER

14 oktober 2020


Nog even alle regeltjes op een rijtje

  • De KNLTB heeft besloten de KNLTB Competitie 2020 per direct te beëindigen, zowel voor de jeugd als de senioren
  • Reguliere open toernooien en Junioren Tour toernooien kunnen niet doorgaan.
  • Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen, zowel buiten op de eigen vereniging of binnen in een hal.
  • Georganiseerde wedstrijden voor groepen volwassenen vanaf 18 jaar zijn niet toegestaan. Dus geen interne competitie, tossavond en laddercompetitie. Een onderling partijtje spelen kan wel. Dit houdt in dat er vooraf een baan wordt gereserveerd en na het spelen direct het park wordt verlaten. 
  • De maximale groepsgrootte is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar.
  • 3-Daagse van A.T.W. gaat niet door!
  • Naast de kantine zijn ook douches en kleedkamers gesloten. De toiletten zijn alleen geopend voor noodgevallen.
  • Publiek is niet toegestaan.

Trainingen

Voor jeugd t/m 17 jaar geldt geen max. groepsgrootte. Voor volwassenen vanaf 18 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 4 personen per baan op 1,5 meter afstand, dit is exclusief de trainer. Trainingsgroepen van 8 personen zijn mogelijk, zolang deze duidelijk zichtbaar in 2 groepen van 4 spelers (met 1,5m afstand) gescheiden zijn op 2 banen en de groepen niet gemengd worden.

Dubbelen

Dubbelen bij tennis kan, mits er bewust altijd 1.5 meter afstand wordt gehouden op de baan. Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand, en is daarmee in afstemming met NOC*NSF en het ministerie van VWS. Geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee. Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens de experts van de KNLTB gering.

Laddercompetitie blijft open voor inschrijving, zodat wanneer het weer mogelijk is, deze gelijk kunnen opstarten. Er zal ook een DE, HE, DD en HD inschrijving opgestart worden.

Tot slot.

Neem je verantwoordelijkheid en zoek de grenzen niet op!

Nieuwscategorieën Covid19

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 52532771

Nassau Park

Oranje Nassaulaan 46
8471 PZ Wolvega