Opgave Voorjaarscompetitie 2023

11 november 2022

Beste Sporters,   

De voorbereidingen voor de voorjaarscompetitie 2023 zijn gestart. Met ruim 30.000 teams, verdeeld over 1.500 verenigingen is de voorjaarscompetitie ongekend populair. En ieder jaar worden er steeds meer teams ingeschreven. Logisch, want competitie spelen daagt niet alleen uit, maar brengt ook sfeer en gezelligheid op de club.    

Competitieaanbod 
Dinsdagmiddag Dames Dubbel 17+: 
Wat betreft het competitie aanbod is er een wijziging voor de dinsdagmiddag competitie. Deze competitie is nu verplaatst naar de dinsdagochtend en/of woensdagochtend. Begintijd 9.00-10.00 uur. De reden hiervoor is dat de KNLTB alle competities gelijk wil trekken en geen uitzonderingen wil maken voor de provincie Friesland. 

Vrijdagavond: 
Om de drukte op vrijdagavond te reguleren én toekomstige groei mogelijk te maken wordt er tijdens de KNLTB Voorjaarscompetitie op vrijdagavond 'om de week' gespeeld.
Wat houdt 'Om de week spelen' op vrijdagavond precies in? 

  • Teams spelen om de week competitie, de gemengde teams én 8&9 Tennis starten één week eerder dan de reguliere competitie, namelijk op 31 maart; de heren- en damesteams starten gelijk met de reguliere competitie op 7 april; 
  • Alle teams spelen volledige wedstrijden met een supertiebreak in de 3e set; 
  • Ieder team heeft in totaal 5 speeldagen, om de overlap met toernooien en andere activiteiten van de verenigingen zoveel mogelijk te beperken; 
  • Omdat de gemengde teams en de HD/DD teams op verschillende dagen competitie spelen, is het mogelijk om in beide competities uit te komen. Indien de twee competitiesoorten binnen de bandbreedte van 2,00 punten vallen conform de klassenvolgorde dan kan dit zonder dispensatie.

Speeldata
De Voorjaarscompetitie start begin april en loopt tot en met half juni. Klik hier voor alle speeldata. 

Samenstellen competitieaanbod
Voor senioren bestaat de Voorjaarscompetitie uit een zeer divers competitieaanbod op iedere dag van de week, voor zowel beginnende spelers als voor topspelers en voor iedereen daar tussenin. Kortom, voor iedere tennisser is er een competitie die bij hem/haar past! 

Zomeravondcompetitie
Voorjaarscompetitie én Zomeravondcompetitie spelen? Vind jij 7 speeldagen tijdens de Voorjaarscompetitie veel te weinig?

Meld je dan aan voor de Zomeravondcompetitie! Deze competitie wordt gespeeld op woensdagavond (vanaf 19.00 uur) in mei en juni en kan naast de Voorjaarscompetitie gespeeld worden. Er zijn minimaal vier spelers per team nodig. Elk team speelt per avond vier dubbelpartijen. Teams van alle speelsterktes kunnen ingeschreven worden. DD-HD-2GD of 4xDD of 4xHD.

Planning inschrijving
Tot en met vrijdag 6 januari 2023 kun je als aanvoerder via het digitale inschrijfformulier jouw team inschrijven voor de KNLTB Voorjaarscompetitie (incl. junioren en TennisKids Groen). 
De deadline voor inschrijving van de Zomeravondcompetitie is zondag 2 april 2023.
Speeldatums en aanbod KNLTB Voorjaarscompetitie 2023 en KNLTB Zomercompetitie 2023 vind je ook in de bijlagen. 

Kosten per team incl. ballen:
Senioren District € 90,=
Senioren District vrijdagavond (5 speelwedstrijden) € 75,=
Senioren Landelijk € 95,=
Junioren zondag € 20,= p.p. 

Voor vragen kun je altijd contact opnemen met Wilma ter Haar (CL) [email protected]  

aanbod-knltb-voorjaarscompetitie-senioren-regionaal.pdf aanbod-voorjaarscompetitie-2023-senioren-landelijk.pdf aanbod-knltb-voorjaars-najaarscompetitie-jeugd.pdf speeldata-zomeravond-2023-definitief.pdf data-voorjaarscompetitie-alle-2023-definitief.pdf

Nieuwscategorieën Competitie

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 52532771

Nassau Park

Oranje Nassaulaan 46
8471 PZ Wolvega

KVK-nummer

40000213