KNLTB Voorjaarscompetitie 2022

06 november 2021


Terwijl de KNLTB Competitie 2021 nog bezig is (inhaal), kijken we alvast vooruit naar het (nieuwe) competitieseizoen 2022 en starten we de voorbereidingen vast op. Hoewel corona nog steeds aanwezig is, hopen we dat we aankomend voorjaar wél competitie kunnen spelen.  Jaarlijks doen er zo'n 200.000 spelers mee aan de KNLTB Voorjaarscompetitie. Competitie spelen daagt uit en motiveert. Bovendien is het ook heel gezellig, want spelers leren eenvoudig nieuwe mensen kennen én ze zijn vaker op de vereniging te vinden.

Wijzigingen ten opzichte van voorgaande jaren:

  • 8&9 Tennis nu ook op vrijdagavond
  • Vrijdagavondcompetitie: Om de week en 5 speeldagen
    De vrijdagavondcompetitie wordt steeds populairder. Hierdoor kan het voor verenigingen lastig zijn om als gevolg van een beperkte baancapaciteit alle spelers op vrijdagavond competitie te laten spelen. Om de drukte op vrijdagavond te reguleren én toekomstige groei mogelijk te maken zal er met ingang van 2022 tijdens de KNLTB Voorjaarscompetitie op vrijdagavond 'om de week' worden gespeeld.

    Wat houdt  'Om de week spelen' op vrijdagavond precies in?

  • Teams spelen om de week competitie, de gemengde teams én 8&9 Tennis starten één week eerder dan de reguliere competitie, namelijk op 1 april; de heren- en damesteams starten gelijk met de reguliere competitie op 8 april.
  • Alle teams spelen volledige wedstrijden met een supertiebreak in de 3e set; 
  • Ieder team heeft in totaal 5 speeldagen, om de overlap met toernooien en andere activiteiten van de verenigingen zoveel mogelijk te beperken;
  • De totale organisatie op vrijdagavond is daarmee 10 weken (exclusief inhaaldagen). De overige competitiesoorten duren gewoon 7 weken

Planning inschrijving
Tot en met maandag 10 januari 2022 kun je als aanvoerder via het digitale inschrijfformulier jouw team inschrijven voor de KNLTB Voorjaarscompetitie (incl. junioren en 8&9 Tennis). 

Speeldata's en aanbod Competitie 2022 vindt je in de bijlagen.

Kosten per team incl. ballen:
Senioren District € 90,=
Senioren District vrijdag € 75,=
Senioren Landelijk € 110,=

Voor vragen kun je altijd contact opnemen met Aukje Oosterhof (VCL) [email protected]

aanbod-knltb-voorjaarscompetitie-2022-friesland.pdf data-voorjaarscompetitie-alle-2022-definitief.pdf

Nieuwscategorieën Competitie


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 52532771

Nassau Park

Oranje Nassaulaan 46
8471 PZ Wolvega