CORONA UPDATE EN WIJZIGING BAANRESERVEREN, VERPLICHT BEVESTIGEN

14 november 2021


CORONA UPDATE:

Het aantal coronabesmettingen stijgt de afgelopen weken snel en de druk op de zorg neemt verder toe. Het kabinet heeft daarom vandaag extra coronamaatregelen aangekondigd om het aantal contacten tussen mensen te beperken. Vanaf zaterdag 13 november moet alle horeca om 20 uur sluiten, dus ook op sportlocaties. Voor de horeca geldt al een coronatoegangsbewijs (CTB), een vaste zitplaats wordt weer verplicht. De 1.5 meter afstand regel wordt opnieuw ingevoerd, niet tijdens het sporten maar wel buiten de baan of op het park. Sportwedstrijden mogen doorgaan, maar dan zonder publiek op de tribunes of langs de baan. Dit geldt voor professionele wedstrijden en ook voor amateursport. Daarnaast is het advies maximaal 4 mensen thuis te ontvangen en zoveel mogelijk thuis te werken.
De gedeeltelijke lockdown duurt 3 weken en gaat in op zaterdag 13 november om 18.00 uur t/m zaterdag 4 december. De situatie wordt op vrijdag 3 december opnieuw beoordeeld.De maatregelen voor tennis in het kort:
  • Sporten blijft mogelijk, zowel buiten als binnen.
  • Tijdens het sporten is de 1.5 meter afstand niet nodig, wel buiten de baan of op het park. Geef elkaar de ruimte.
  • Voor buiten sporten is het niet nodig een CTB te laten zien.
  • Een CTB is wel nodig voor alle activiteiten op binnensportlocaties voor sporters van 18 jaar en ouder. Dit betekent dus dat elke tennisser vanaf 18 jaar een CTB moet laten zien wanneer hij of zij wil vrij spelen, een training heeft of een wedstrijd gaat spelen in een tennishal.
  • Horeca op sportlocaties mag open van 6.00 uur tot 20.00 uur. Een CTB is nodig voor iedereen van 18 jaar en ouder bij het betreden van de binnenruimtes, horeca en terras van de sportlocatie. Een vaste zitplaats is verplicht. Dit betekent dus dat iedereen die gebruik maakt van het clubhuis of het buitenterras op een vereniging een CTB moet laten zien. Dit geldt ook voor de andere binnenruimtes, zoals kleedkamer, toilet en bestuurskamer.
  • Publiek is niet toegestaan op het park of in een hal. Ouders, familie en vrienden kunnen niet komen kijken bij trainingen en wedstrijden.

Uitzonderingen:

  • Mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en vrijwilligers hoeven geen CTB te tonen in binnenruimtes op verenigingen en binnensportlocaties. Denk hierbij aan leraren, coaches, onderhoudsprofessionals, competitie- en toernooileiders en andere vrijwilligers zoals ouders die moeten rijden naar een training of wedstrijd.
  • Het clubhuis mag na 20 uur nog wel gebruikt worden door toernooi- of wedstrijdleiding. De horeca blijft dan wel gesloten.
WIJZIGING BAANRESERVEREN, VERPLICHT BEVESTIGEN:

Voor baan afhangen heb je altijd je ledenpas nodig, zorg dus dat je die bij je hebt als je naar de club gaat.

Op het Afhangbord kies je voor “BEVESTIG OF WIJZIG RESERVERING” als je vooraf een reservering via de ClubApp hebt gemaakt, vervolgens volg je de aanwijzing op het scherm. De bevestiging moet uiterlijk vijf minuten voor aanvangstijd reservering zijn gedaan. Dat is van belang, want als je niet komt opdagen, kan een ander alsnog op de door jou gereserveerde baan reserveren. Zo liggen er geen banen onnodig leeg.

Tevens wordt de verlichting 's avonds nu automatisch in-/uitgeschakeld bij een bevestigde reservering. Ga je eerder weg dan de gereserveerde tijd, dan graag zelf de verlichting via de tablet in de hal uitschakelen, dat scheelt weer in het stroomverbruik. Dit alles betekent wel, dat je dus altijd je pas bij je moet hebben. Dat was altijd al zo, maar nu is het nog meer van belang, want als je niet bevestigt, vervalt je reservering!

Nieuwscategorieën Covid19

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 52532771

Nassau Park

Oranje Nassaulaan 46
8471 PZ Wolvega