CORONA UPDATE: COMPETITIES STOPGEZET, VRIJ SPELEN EN TRAINING BLIJFT MOGELIJK

13 oktober 2020


Het kabinet heeft extra maatregelen aangekondigd om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen. De horeca moet sluiten, de maximale groepsgrootte wordt teruggebracht en amateursportwedstrijden zijn verboden. Dat maakte minister-president Rutte vanavond bekend. Het zijn harde maatregelen, maar noodzakelijk in de bestrijding van het coronavirus. De maatregelen gaan in op woensdag 14 oktober en gelden voorlopig voor de komende 4 weken. Over 2 weken maakt het kabinet de balans op en bepaalt dan het vervolg van de maatregelen.

Het doel van alle maatregelen is het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen drastisch te verminderen. Het kabinet roept mensen dan ook op contacten te beperken en zoveel mogelijk thuis te blijven.

Wat betekent dit voor tennis en padel?

We respecteren het besluit van de overheid om sportwedstrijden niet meer toe te staan. Onze gezondheid staat voorop en we moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen.

Om het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen te verminderen is het volgende van toepassing:

  • We hebben besloten de KNLTB Competitie 2020 per direct te beëindigen, zowel voor de jeugd als de senioren. Of de Eredivisie Heren door kan gaan, is nog onduidelijk.
  • Reguliere open toernooien kunnen niet doorgaan. Of de topjeugdtoernooien door kunnen gaan, is nog onduidelijk.
  • Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen op de eigen vereniging, zowel buiten als binnen in de hal.
  • De maximale groepsgrootte is 4 personen.
  • Tennis en padel zijn geen contactsporten, de 1.5 meter afstand is goed te handhaven, zowel in enkel als in dubbelspel. We zullen de uitspraak van premier Rutte m.b.t. ‘niet dubbelen’ morgen toetsen.
  • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten
  • Publiek is niet toegestaan

We zullen in overleg met NOC*NSF de exacte betekenis en consequenties van de maatregelen beoordelen en kijken wat dit verder betekent voor tennis en padel. Woensdag verwachten we hier duidelijkheid over te kunnen geven.

Nieuwscategorieën Covid19

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 52532771

Nassau Park

Oranje Nassaulaan 46
8471 PZ Wolvega