CORONA UPDATE: BINNENSPORTLOCATIES EN TERRASSEN OP SPORTLOCATIES OPEN VANAF 19 MEI

18 mei 2021


UPDATE 17 mei: Het kabinet heeft besloten dat ‘stap 2’ van het openingsplan van het kabinet vanaf 19 mei kan worden ingezet.

Wat betekent dit voor tennis vanaf 19 mei?

  • Volwassenen vanaf 27 jaar mogen buiten tennissen, zowel vrijspelen als trainen in groepsverband (max. 30 personen). Zij houden 1.5 meter afstand tot elkaar. Cluboverstijgende wedstrijden zoals competities en toernooien en officiële interne toernooien (zoals clubkampioenschappen) zijn niet toegestaan. Vriendschappelijke wedstrijden met spelers van de eigen vereniging (toss en laddercompetitie) zijn wel toegestaan, met vooraf een speelafspraak en baanreservering.
  • Jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar mogen buiten spelen en trainen in groepsverband (geen maximum). Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden. Cluboverstijgende wedstrijden zoals competities en toernooien zijn niet toegestaan. Onderlinge wedstrijden met spelers van de eigen vereniging zijn wel toegestaan.
  • Terrassen mogen open van 6.00 tot 20.00 uur onder voorwaarden: maximaal 50 personen op een terras, en maximaal 2 personen aan een tafel op 1,5 meter afstand. Tenzij dit mensen zijn uit eenzelfde huishouden. Een reservering is verplicht (dit kan een baanreservering of les zijn). 
  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.
  • Er worden geen (officiële) wedstrijden zoals competities en toernooien gespeeld.
  • Voor topsporters gelden uitzonderingen.
  • Publiek is niet toegestaan.

Toss

Vanaf dinsdag 25 mei gaan we weer starten met de Tossavond vanaf 19.00 uur. Er zullen eerst 4 banen gereserveerd worden (max. 16 spelers). Blijkt er meer deelname te zijn, dan kun je zelf een baan via het Afhangbord in de hal reserveren. Let op: Baanreservering is verplicht!

Jeugdcompetitie en toernooien mogelijk vanaf 9 juni

De huidige ontwikkelingen en geplande versoepelingen met stap 2 van het openingsplan bieden perspectief voor de vervolgstappen. We hebben dan ook goede hoop dat het spelen van jeugdwedstrijden tussen clubs vanaf 9 juni mogelijk is. Daarom bereiden we alles voor, zodat we kunnen starten met jeugdcompetities (Junioren, Groen, Oranje en Rood) vanaf 11 juni. Uiteraard moeten we wachten op groen licht van de overheid. Ook jeugdtoernooien kunnen in dit scenario vanaf 9 juni doorgaan. Op 1 juni maakt het kabinet bekend of stap 3 van het openingsplan door kan gaan.

Nieuwscategorieën Covid19

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 52532771

Nassau Park

Oranje Nassaulaan 46
8471 PZ Wolvega

KVK-nummer

40000213